Клубове

Адвенчър Нет
спорт: Екстремни спортове
Град: София
Квартал: Оборище
Адрес: Оборище 82-84
Описание
Клуб за екстремни спортове и по-основно рафтинг, каякинг, канньонинг, гмуркане, планинско колоезене, ски, сноуборд...


Кратко представяне
Клуб "Приключенска мрежа" е създаден през 2002 год. в София като организация за екстремни спортове и по-специално рафтинг.
Като основоположник на рафтинга в България основната мисия на дейността ни е популяризиране и развитие на рафтинга като туристическа атракция Наше основно желание е да се занимаваме със състезателен рафтинг и да работим за приравняването му към европейските и световните стандарти. Най-подходящото място за провеждане на рафтинг у нас е река Струма. В района на Кресненското дефиле на разстояние от 20 км има две трасета по 10 км с трудност от 2 до 4 по Международната шестобална скала.
Оказва се, че и в България има отлични условия за практикуване на рафтинг,както туристически, така и професионален. Кресненското дефиле е защитена територия по NATURA 2000 и се отличава с впечатляваща красота, приятен климат и много туристически атракции.

През май 2002 г. в района на Кресненското дефиле за първи път в България се организира комерсиален рафтинг на река Струма с лодки (шестместни, тип военни). Осъществени са само две спускания.
През 2003 г. сезонът продължава два месеца със спускания всеки уикенд. Събитието отразявано в медиите.
През 2004 г. сезонът продължава 3 месеца, вече с професионални рафтинг лодки и екипировка.
От 2005 до 2008 г. всеки сезон започва с официално откриване в присъствието на много медии и туристи. До този момент са създадени 4 клуба, всеки от които има лодки, екипировка и гидове. През годините са положени основите на комерсиалния рафтинг в България. Всяка година интересът към този екстремен спорт се увеличава, а организацията се доближава до световните международни стандарти. .
През 2007 г. за първи път имаме участие в състезания на Европейско ниво с мъжки и женски отбор, които показват добри резултати.
През 2008 г. Кандидатстваме за членство в Световната рафтинг организация (International Rafting Federation) и очакваме тяхното решение. На 13 и 14 април 2008г. се проведе състезание по Рафтинг на река Морача в столицата на Черна гора- Подгорица.
Два български отбора (мъжки и женски) от клуб "Приключенска мрежа" взеха участие в EURO Cup 2008 на река Moracha , организирано от Международната Рафтинг Федерация IRF. В състезанието участваха общо 19 отбора от различни европейски държави.
След финалното класиране женският отбор спечели три купи:
Първо място на Спринт, Второ място на Спускане и Трето място на Слалом.
Европейскоро състезание по рафтинг Австрия’08г - Участие взеха 46 еропейски отбора, а българският женски отбор по рафтинг се класира на 18-то място.
Европейско първенство по рафтинг в България, р. Струма - българският отбор зае 2-ро място.

През 2009 г. участие на Световно първенство в Босна и Херцеговина, на което женския ни отбор се класиа на второ място, което дава възможност на българските отбори за първи път да се състезават с чужди рафтинг отбори в състезание по рафтинг от международно значение и да се борят за най-добрите резултати от името на България. Развитие и утвърждаване на традициите на рафтинга в страната.


За момента клуб "Приключенска мрежа" е формирал два отбора - мъжки и женски, които усилено тренират и се подготвят за предстоящите състезания за Евопейското Първенство по Рафтинг.
Възрастови групи
няма
Такса тренировка
0.00
База
Рафтинг кемп "Адвенчър нет"

Кресненско дефиле, р. Струма, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно

Работно време: 0 - 24ч.
Брой къмпинг места за палатки: неограничен
Услуги: Бар / Ресторант / Къмпинг /Интернет / Екстремни спортове / Забавления
Спорт: Рафтинг, Каньонинг, Конен преход, Планинско колоездене, Детски лагери, Преходи, Купонинг, Частни и Фирмени партита
Домашни любимци: да
Междуградски транспорт: автобуси до Кресна, Сандански и Петрич
Треньори
Емилия Бегунова - управител

Емил Бегунов - координатор екстремни спортове

Даниела Стоянова - офис организатор

Коската - фотограф

Категория Рафтинг:

Емилия Бегунова - гид рафтинг клас 3

Емил Бегунов - гид и трил лидер, клас 3

Иво Кисяков - гид рафтинг, клас 3

Иван Стоянов Орела - гид-рафтинг, клас 3

Иван Франсето - гид-рафтинг и инструктор каяк, клас 3

Категория Планинско колездене:
Иван Пенчев, Стуци, Орела - гидове колела

Категория Фотографи:
Коската - фотограф
Дени - фотограф
Алеко Желязков - камера и монтаж
Николай и Стоян Камбурови - фотографи

Категория Ски и Сноуборд:
Емилия Бегунова - ски и сноуборд учител
Емил Бегунов - ски учител
Коската - сноуборд учител
Иво Кисяков - сноуборд учител

Категория Каньонинг:
Емил, Пепи, Веско - инструктори каньонинг

Категория Гмуркане:
Антон Кръстев - инструктор гмуркане

Категория съпорт:
Ганка Станчева, Юлия Денчева, Ралчи - best support :)

Категория Тийм билдинг:
Злати, Лила, Кольо, Иво, Пепи, Коската
Допълнително инфо
Клуб Приключенска мрежа е сдружение с нестопанска цел основано през 2001г. от група млади ентусиасти запалени по екстемните спортове и по дивата природа на България. Мисията на организацията е да популяризира активния отдих сред природата, екстремните спортове. България като желана дестинация, да организира и участва в акции подкрепящи устойчивото развитие и опазването на околната среда.