Новини

АРБС взе участие в Зимен университет на НПСС
15.03.2015 г.
Националните зимни студентски игри "Зимен университет "2015" отново събра над 300 студенти от цяла България в к.к. Боровец. Поредното издание на студентските съревнования в зимните спортове се проведе от 11 до 15 Март 2015 година на пистите в Боровец и редом със спортната програма на мероприятието имаше и академична програма.





Представителите на "Асоциация за развитие на българския спорт" - Йоанна Дочевска - Председател на АРБС и Ивайло Здравков - член на УС на АРБС бяха сред гостите на събитието, като проведоха и обучение на студентите, по време на което представиха дейността на организацията и текушите проекти, както и методологията "Обучение чрез спорт". Показаха също така разнородни инструменти за управление на кампании и проекти, както и възможностите, които дава неправителствения сектор за гражданска активност.

ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ '2015 се организира от Националното представителство на студентските съвети, с които АРБС партнира официално от 2014 година. Основната цел на организаторите е да се популяризират зимните спортове сред студентската младеж в България, посредством състезания в различни видове зимен спорт.

Спортната програма на проекта се реализира със съдействието на Асоциация за университетски спорт „Академик”.


Снимка: Студентски съвет на Нов Български Университет