Новини
18.07.2024 г.
-Представяне на наръчника по проект SMS – Strong Mind for Success С радост представяме Наръчника #SMS – Strong Mind for Success – основен ресурс за подкрепа на менталното здраве на младите футболисти. Това изчерпателно ръководство разглежда в дълбочина значението на менталното благосъстояние в спорта и предоставя ценни идеи, практически упражнения и инструменти както за спортистите, така и за техните родители и треньори.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
12.07.2024 г.
На 12 юли 2024 в Кремиковския манастир „Свети Георги Победоносец“, в рамките на летен лагер в манастира, се проведе спортно събитие в рамките на проект SMS – Strong Mind for Success (Силен ум за успех). В събитието взеха участие деца и младежи, които имаха възможност да се запознаят със силата на спорта за преодоляване на предизвикателства пред менталното здраве на младите хора.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.07.2024 г.
В периода 08-10 юли 2024 г. в Люксембург се проведе международна партньорска среща по проект „Европейска седмица на зимните спортове“. Срещата събра спортни организации от осем държави, които обсъдиха насърчаването на физическата активност през зимата и повишаването на осведомеността относно измененията на климата и устойчивостта чрез зимни спортове. Основна цел на проекта е да направи зимните спортове по-достъпни и приобщаващи, като същевременно повишава осведомеността за климатичните промени и устойчивостта, което е в синхрон с Работната програма на ЕС за спорта, насочена към насърчаване на устойчивостта при реализиране на спортни събития.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.07.2024 г.
Проектът Train4Family има за цел да включи децата с увреждания заедно с техните семейства в социалния живот, да подобри качеството на техния живот, да ги сближи със семейството, да ги включи в спортни рекреационни дейности и консумация на здравословна диета, като създаде среда, която да улеснява тяхното развитие. Като част от проекта, семействата ще бъдат обучени под ръководството на треньори и ще имат достъп до образователно съдържание на платформата, както и в ръководства за методи на прилагане на спорт за деца с различни видове физически или интелектуални затруднения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
04.07.2024 г.
В периода март – юни 2024, Асоциация за развитие на българският спорт, проведе поредица от фокус групи по проект Rise Empowered Above Sexual Violence in Sports, в които участваха спортисти, администратори, треньори и експерти. Rise Empowered Above Sexual Violence in Sports или RISE е инициатива, съ-финансирана по програмата Еразъм+, която има за цел да повиши общественото внимание върху проблема със сексуалното насилие в спорта.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.07.2024 г.
Международно обучение по SHOWDOWN се проведе в Солун, Гърция, от 2 до 3 юли 2024 г., събирайки спортни експерти от България, Гърция, Кипър и Испания. На 2 юли, обучението се фокусира върху приобщаващия спорт SHOWDOWN и се състоя в Центъра за образование и рехабилитация за лица с визуални затруднения. На следващия ден, 3 юли, обучението продължи със сесия по първа помощ за хора с увреждания, проведена в университет „Аристотелис“ в Солун. Тази инициатива е част от постоянните усилия за насърчаване на приобщаването и безопасността в спорта за хора с увреждания.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.07.2024 г.
На 2 юли 2024 г. SHARE 2.0 Community of Practice on Innovation организира обучително събитие, посветено на „Иновативни дигитални и съвместни решения за ангажиране на младежите в спортовете на местно ниво“. Събитието се проведе онлайн и събра ключови заинтересовани страни, за да изследват нови начини за насърчаване на младежкото участие в спортовете.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
01.07.2024 г.
От 28 юни до 1 юли 2024 г. в Елче, Испания, се проведе международното обучение „An Autism and Behaviour Management training for P.E. school teachers“ (с акроним P.E.rfect). Събитието събра треньори и учители по физическо възпитание от България, Кипър, Чехия, Ирландия, Испания, Полша и Република Северна Македония. Основната цел на обучението беше обсъждането на ефективни инструменти и стратегии за включване на деца с аутизъм в образователната система чрез подходящи умения и знания, съобразени с местните условия. Участниците също така разгледаха и тестваха специално разработената платформа за електронно обучение, която е създадена в рамките на проекта.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
27.06.2024 г.
В периода 24-27 юни 2024, във Варшава, Полша се проведе среща на партньорите по проект „POP-UP – Спорт за укрепване и за подобряване на личния и професионален път“, в която взеха участие Йоанна Дочевска и Диана Хаджиангелова – представители на Асоциация за развитие на българския спорт. Инициативата има за цел да улесни възможностите за обучение и интеграция на възрастни лица, особено жени и лица с увреждания, да развиват и участват в иновативни обучителни дейности, фокусирани върху физическата активност и спорта, с акцент върху здравето и благополучието и педагогическа перспектива за укрепване и развитие на умения, важни за заетостта. Разработените дейности подкрепят достъпността и интеграцията на посочените целеви групи и ще създадат възможности както за личностно, така и на професионално ниво.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
25.06.2024 г.
На 24 и 25 юни 2024 г. в София, България, се проведе международна партньорска среща по проект „Carbon Neutral Sports Club Network – C ZERO SPORTS CLUB“ (Мрежа от спортни клубове без въглеродни емисии). По време на срещата бе обсъдена проведената „Програма за измерване на въглеродния отпечатък на спортни организации“, разработена за целите на проекта, както и получените и анализирани резултати от нея. Допълнително бяха разгледани бъдещите цели и дейности по проекта. Консорциумът включва 7 партньорски организации от България, Хърватия, Гърция, Италия, Португалия, Сърбия и Турция.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
24.06.2024 г.
В периода 12.06 – 24.06.2024 г. във ВУСБ Несебър се проведе адаптиран лагер за водни спортове. В лагера взеха участие хора с интелектуални затруднения, а заниманията бяха ръководени от преподаватели от четирите сектора на катедра „Водни спортове“ в НСА „Васил Левски“.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.06.2024 г.
През месец юни 2024, Асоциация за развитие на българският спорт, проведе поредица от фокус групи по проект „POP-UP – Спорт за укрепване и за подобряване на личния и професионален път“, в които участваха спортни специалисти работещи с хора с увреждания, както и родители на деца с такива. Инициативата има за цел да улесни възможностите за обучение и интеграция на възрастни лица, особено жени и лица с увреждания, да развиват и участват в иновативни обучителни дейности, фокусирани върху физическата активност и спорта, с акцент върху здравето и благополучието и педагогическа перспектива за укрепване и развитие на умения, важни за заетостта. Разработените дейности подкрепят достъпността и интеграцията на посочените целеви групи и ще създадат възможности както за личностно, така и на професионално ниво.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
18.06.2024 г.
- КОГА? 01-05 ноември 2024 - КЪДЕ? Ларнака, Кипър - КОЙ? 5 Спортни експерти в сферата на ориентирането и адаптираните спортове
ВИЖ ПОВЕЧЕ
18.06.2024 г.
На 18 юни 2024, Асоциация за развитие на българският спорт, проведе събитие по проект „DevelopMENS: Личностно и социално развитие на младите хора чрез теорията за самоопределение, критичното мислене и медийната грамотност. В събитието взеха участие младежи, както и треньори, учители, спортни специалисти и експерти работещи по темата. Проекта е международен и събира партньорите от 6 различни държави - Италия (Л'ОРМА - координатор), Хърватия (Вере Монтис), България (Асоциация за развитие на българския спорт) и партньорски държави от Западните Балкани: Босна и Херцеговина (БРАВО), Албания (Ню Вижън) и Косово (Колеж Хаймерер).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.06.2024 г.
На Видовден, 15 юни 2024 г., се проведе събитие в рамките на инициативата „Carbon Neutral Sports Clubs Network – C ZERO SPORT CLUBS“. Проектът има за цел да насърчи малките европейски спортни клубове да предприемат конкретни действия в подкрепа на опазването на климата чрез усвояване на екосъобразен подход към управление и използване на дигитални инструменти.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.06.2024 г.
„European Week of Winter Sport“ или Европейска седмица на зимните спортове е инициатива, съфинансирана от програма Еразъм+, с цел насърчаване на участието в спорт и физическата активност, като същевременно се повишава осведомеността за измененията на климата и се насърчава устойчивостта чрез създаване на Европейска седмица на зимните спортове. Основната цел на проекта е насърчаване на физическата активност през зимата, правейки зимните спортове по-достъпни и приобщаващи, както и повишаване на осведомеността относно измененията на климата и устойчивостта чрез зимни спортове.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
08.06.2024 г.
На 08 юни 2024, за поредна година “Фамилатлон“ – най-големият празник на открито, посветен на спорта и забавленията, събра стотици граждани и гости на град София на голямата поляна в Южен парк. Асоциация за развитие на българския спорт се включи активно в мероприятието, като представи дейностите по текущите инициативи, съ-финансирани по програма Еразъм+ на Европейския съюз:
ВИЖ ПОВЕЧЕ
08.06.2024 г.
На 08.06.2024 г., женският отбор на НСА „Васил Левски“ завърши сезона по подобаващ начин, разгромявайки съперничките от „София Лейдис“ с резултат 10:0 в двубой от последния 26-и кръг на женското футболно първенство. Момичетата, водени от старши треньора Валентина Господинова – 16-кратна шампионка на България с НСА „Васил Левски“ и с над 100 международни мача за националните отбори на България (момичета и жени), подкрепиха инициативата SMS – Силен ум за успех (Strong Mind for Success).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
06.06.2024 г.
В периода 02-06 юни 2024 г. в Сакаря, Турция, се проведе иновативно обучение в рамките на програмата #EmpowerSport, насочено към спортни експерти, младежки работници и учители по ФВС. Събитието, което е част от инициатива, съфинансирана от програмата Еразъм+, беше организирано с цел обмен на опит и придобиване на нови умения в областта на адаптираните спортове. Участниците имаха възможност да се запознаят с дейностите на организацията домакин Kargenc Club, която работи за социалното включване на хора с увреждания чрез спорт.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
31.05.2024 г.
Във връзка с 01 юни – Ден на детето се проведе усмихнат и активен празник за децата на гр. Златица. Малчуганите имаха възможността да се насладят на разнообразни забавни игри и състезания, изпълнени с музика и танци, съобразени с различните възрасти на децата.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.05.2024 г.
На 28.05.2024г., с благословението на Софийска Света Митрополия, Архиерейско наместничество – Кюстендил, съвместно с Община Кюстендил, Регионално управление на образованието – Кюстендил, Регионална библиотека „Ем. Попдимитров" – Кюстендил, Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ – Кюстендил, Неделно училище при храм „Рождество Христово“ – София, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“ – София, Школа по изкуства „Новите майстори“ –Кюстендил, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Асоциацията за развитие на българския спорт и Театрална компания „Празното Пространство“ бе организиран Празник на Православния Дух и Традиции.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
22.05.2024 г.
Наръчникът по проект SWIM Without Fear (Плувай без страх!) е трансформиращо ръководство, което има за цел да помогне на родителите да подкрепят децата си при преодоляването на страха от водата и овладяването на основното умение да плуват. Издаден като част от инициативата, съ-финансирана по програма Еразъм+, този наръчник предоставя практически насоки, съвети за безопасност и подход „стъпка по стъпка“ към изграждането на малките плувци.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.05.2024 г.
На 21 май 2024 г., бе проведено събитие в рамките на инициативата "Carbon Neutral Sports Clubs Network – C ZERO SPORT CLUBS". Проекта има за цел да насърчи малките европейски спортни клубове да предприемат конкретни действия в подкрепа на опазването на климата, като усвоят екосъобразен подход към управление и използват дигитални инструменти. Участници в събитието изпълниха природо-съобразна еко активност, с която подчертаха важността на грижата за природата и нейното опазване, като с това младите атлети, показаха че грижата за околната среда трябва да бъде приоритет за всички спортисти, без значение от тяхната възраст.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
18.05.2024 г.
В периода 15-18 май 2024 г. в Солкан и Айдовшчина, Словения, се проведе междинната среща на партньорите по инициативата SMS - Силен ум за успех (Strong Mind for Success). #SMS е съвместна инициатива, съ-финансирана по програма Еразъм Плюс, целяща изграждането на капацитет в спортните организации в областта на осведомеността и грижата за менталното здраве на младите спортисти. Проектът "Силен ум за успех" предоставя иновативно образование за това как менталното здраве може да допринесе за успешното развитие на младите футболисти в България, Италия и Словения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
16.05.2024 г.
На 16 май 2024 в Национална спортна академия „Васил Левски“ се проведе атлетически турнир „Нови звезди“, който бе организиран на изключително високо ниво от спортен клуб КЛАСА и директорът на турнира – доц. Пламен Нягин. 46-то издание на международния турнир включи в програмата си 100 и 200 метра интегриран старт, както и тласкане на гюле, в които взеха участие 53 атлети с интелектуални затруднения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.05.2024 г.
На 9 май 2024 се навършват 17 години членство на България в Европейския съюз. Държавата ни се присъединява към Европейското семейство през 2007 година, вярвайки в думите на един от Бащите-основатели на ЕС - Жан Моне „Няма бъдеще за хората на Европа, освен в съюз“. На 09 май 2024г., от 10.00ч. до 12.00ч. в парк Заимов се проведе спортен празник и отбелязване на Ден на Европа, в който се включиха деца от столичните детски градини: ДГ 8 „Проф. д-р Елка Петрова" с директор - г-жа Величка Попова; ДГ 100 "Акад. Пенчо Райков" с директор – г-жа Златка Атанасова; ДГ 104 "Моят свят" с директор – г-жа Румяна Илиева; ДГ 191 "Приказка без край" с директор – г-жа Слава Василева, ДГ 195 "Братя Мормареви" с директор – г-жа Албена Цочева, а водещ на събитието бе Надежда Панайотова, дублиращ глас на едни от най-любимите анимационни герои на Дисни на български език – Елза от Замръзналото кралство.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.05.2024 г.
На 02.05.2024г., Велики четвъртък от 11.00ч. до 12.30ч. на площад „Света Неделя“ се проведе традиционното боядисване на великденски яйца и спортни игри, в което се включиха деца от столичните детски градини. В 12.30 потегли празнична лития с деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца, водени от свещенослужители на Софийска света митрополия. Водещ на събитието беше Надежда Панайотова, дублиращ глас на едни от най-любимите анимационни герои на Дисни на български език – Елза.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 51
next