Международна среща за традиционните игри се проведе в Румъния
30.08.2019 г.
В периода 27-30 август 2019, в Букурещ, Румъния се проведе трета международна среща и уъркшоп по проект “The Game”. Срещата събра представители на партньорските организации от България, Хърватска, Турция и Румъния. От страна на „Асоциация за развитие на българския спорт“ взеха участие Калинка Гударовска, член на УС на АРБС, Диана Хаджиангелова, Теодор Петров, Ивелина Димитрова и Велина Андонова, доброволци в организацията.

Целта на проекта е все повече деца и младежи да бъдат физически активни, посредством прилагане различни традиционни игри, практикувани в Европа. По време на проекта се провеждат редица проучвания и представяния в партньорските държави, с цел ефективно да бъдат мотивирани все повече млади хора да спортуват по един лесен, достъпен и забавен начин.

По време на срещата, освен обмяна на опит между партньорските организации, се проведе и уъркшоп по темата, както и имплементиране на методологията чрез провеждане на обучение на спортни учители и треньори. Организира се и посещение в музея на спорта на Румъния и спортен ден, по време на който се приложиха традиционните игри на различните държави с местна група ученици. Традиционните игри вече се разпространяват в спортни клубове и училища в партньорските държави и достигат до все повече млади хора в Европа.

Проект „The Game“ е съ-финансиран по програма „Еразъм+“ Спорт на Европейската комисия.