Проект: Three Points Shot to Health

Кандидатствай за баскетболно обучение в Италия 3PSH
18.07.2021 г.
Общата цел на проект Three Points Shot to Health е да планира специални тренировки по баскетбол за деца на възраст между 10 и 16 години. Силата и пъргавината, развита с плиометрична тренировка от най-ранна възраст, трябва да се подкрепят от специално подготвително обучение. Тези упражнения трябва да поддържат мускулите, които най-често се използват в спортове, при които са необходими добър баланс и по-голяма подвижност на ставите. В допълнение към силата, всички връзки, стави и мускули трябва да получат високо ниво на гъвкавост.

След време рискът от увреждане ще намалее при укрепване и разтягане на тези части. Разбира се, желанието на младите спортисти да постигнат успех за кратко време, но е по-добре успехът да се забави за сметка на здравето. Младите спортисти не трябва да бъдат изключвани от състезания на високо ниво без да се вземе предвид биологичната им възраст и без да са напълно подготвени физиологично. Специално треньорите, работещи във възрастовия диапазон 10-16 г., са длъжни да получат специално спортно здравно обучение по посочената тема. Това обучение е жизненоважно за здравето на спортистите.

В рамките на проекта, ще се проведе международно обучение, което е планирано както следва:

  • Локация: Бари, Италия
  • Период: 24-26 октомври 2021 (включително дните за път)
  • Участници: 4 треньори по баскетбол от всяка държава, работещи с посочената възрастова група


Предварителна програма

  • сутрешна сесия: Теория
4 експерти (по 1 от всяка партньорска страна) ще информират треньорите за основните движения в баскетбола, определянето на най-предизвикателните мускулни групи и капацитета на ставите. Обучителните методи на треньорите, особено за млади хора във възраст на развитие, ще бъдат разгледани от гледна точка на здравето на спортиста и ще бъдат направени необходимите подобрения.
Ще бъде много полезно, ако физиотерапевтите работят заедно и подготвят някои чернови преди срещата.

  • следобедна сесия: Практика
По време на сутрешната сесия ще бъдат планирани тренировъчни сесии за защита на здравето на спортистите. В следобедната сесия, планираните тренировъчни методи ще бъдат приложени на практика с млади спортисти на игрището. Уъркшопът ще бъде завършен със среща за оценка на отборите.

АПЛИКАЦИОННА ФОРМА