ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

Партньорски проекти

Mладежки обмен Integration Through Sport се проведе в Португалия
30.08.2020 г.
В периода 21.08.2020 – 30.08.2020 в Ковиля, Португалия се проведе младежки обмен Integration Through Sport, в който взеха участие младежи от Португалия, България, Турция, Румъния, Словакия, Сърбия, Гърция. Младежкият обмен „Интеграция Чрез Спорт“ е проект, организиран от Centro Cultural e Desportivo Estrela do Zêzere da Boidobra, и се фокусира върху спорта като метод и начин за преодоляване на неравенствата в различни области.

Centro Cultural e Desportivo Estrela do Zêzere da Boidobra е една от най-старите асоциации, занимаващи се със спорт в центъра на Португалия. По този начин, младежкият обмен ИЧС имаше за цел да насърчи инициативи за младите европейски поколения, като им осигури набор от най-добри практики и използваеми практически инструменти с които да работят с млади хора чрез методите, основани на спорт.

Спортът има важна роля в социалното приобщаване и расовите проблеми, различните социо-икономически условия и дори в бедните физически условия. По този начин, чрез проекта развихме методи, експериментирахме с дейности и да отразявахме резултатите с участниците, за да насърчим естественото и абсолютно приобщаване в настоящото и бъдещото европейско общество.

Чрез съчетаването на креативността, социалния дух и разбира се спорта, младежкият обмен ИЧС – Интеграция Чрез Спорт, имаше основна цел създаването на решения и увеличението на активната младежка роля в обществото на нашето европейско младежко поколение.