ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

Партньорски проекти

Кандидатствай за младежки обмен YOUdiscovery
07.05.2021 г.
Кога:
26.06.2021 - 05.07.2021
Къде:
Райча, Полша
Участници:
6 участници и 1 тийм лидер от България, Кипър и Румъния, 4 участници и 1 тийм лидер от Мартиника и 8 участници от Полша. Участниците трябва да бъдат на възраст от 18 до 29 години, а тийм лидерите могат да бъдат над 30 години


За проекта:
Общуването е неразделен елемент от човешкия живот. Общуваме вкъщи, в училище, на работа, на улицата, разговаряме и със своето вътрешно „Аз“. Чрез комуникацията създаваме взаимоотношения, някои близки и удовлетворяващи, а други в които липсва разбиране. Нашето изразяване и разбиране на другите зависи от нашите знания, умения и отношение към себе си и други хора. Ефектът директно се предава на качеството на създадените взаимоотношения, на нашето емоционално и социално здраве, на усещането за щастие, смисъл и удовлетворение от живота ни.

Проектът е покана за задаване на въпроси, откриване на това, което е важно за нас, търсене и изразяване на себе си, засилване на самочувствието, придобиване на увереност, познаване и преодоляване на препятствия, правене на информиран избор и предприемане на действия. Ето някои от въпросите, които ще си зададем по време на обмена: За кои междуличностни умения бихме искали да се погрижим? Какво можем да направим, за да разберем по-добре себе си и другите? Кое е ценното при общуването в група? Как да избегнем поведение, което ни отдалечава от другите? Как общуването влияе на емоционалното и социалното ни здраве? Как да оформяме съзнателно отношенията си? Как да се справим със стресови ситуации? Как да се погрижим за отношенията, когато имаме различни мнения? Откъде да започнем своето собствено пътуване?

Резултатът от проекта ще бъде: здравна кампания засягаща социалното здраве, проведена от участниците и кампания за насърчаване на здравето в местните общности на партньорските организации. Следпроектните дейности ще се извършват на базата на разработения инструментариум, който ще представлява публикация с инфографика, истории и „Дърво на социално познание“, разработено от младежите, което ще ни помогне да идентифицираме нуждите си и да изградим вътрешна информираност за удовлетворяващ социален живот.

Пътни разходи:
 • Настаняването, изхранването, както и разходите за дейности ще бъдат покрити от бюджета на проекта;
 • Препоръчително е да имате медицинска застраховка за пътуване в чужбина, като тя не се покрива от бюджета на проекта;
 • Пътните разходи ще бъдат възстановени след предаване на всички пътни документи в добро състояние. Участниците трябва да използват най-евтините начини за пътуване и да представят оригинални фактури за самолетни билети, бордни карти, влакови и автобусни билети. Частни автомобили, таксита и билети първа класа няма да бъдат възстановени;
 • Срок за възстановяване на пътни разходи: около 2 месеца след предоставяне на всички отчетни документи.

Важна информация:
 • Ще бъдат възстановени пътни разходи на участниците от България в размер до 275 евро. В рамките на посочената сума могат да бъдат покрити и ПСР/антигенни тестове при представяне на документ за извършен тест.
 • Самолетни билети, закупени без одобрението на посрещащата организация няма да бъдат възстановени.
 • Кандидатстващите участници трябва да имат възможност за закупуване на самолетни билети по одобрената опция до 3 дни след потвърждение на участието им.
 • Във формуляра за кандидатстване има поле за прилагане на вариант за пътуване, което следва да е съобразено с информацията за летище и местен транспорт, описани с пълния информационен пакет.
 • Препоръчителен вариант за пътуване - до летище Катовице (планирайте пътуване така, че да можете да обезпечите и пътуването си с автобус до локацията на обмена).


Срок за кандидатстване:
18/06/2021
 • Пълен информационен пакет:
https://www.dropbox.com/s/hey7bungn7m8zd8/The%20HOPP_YOUdiscovery2.pdf?dl=0
 • Апликационна форма:
https://forms.gle/jwcUiH1UkEpnmSFC8