Кандидатствай за младежки обмен The Magic Glasses в Испания
07.05.2019 г.
Кога:
12-20 август 2019
Къде:
Искар, Испания
Участници:
33 участници от 6 различни държави: Испания, Словакия, Чехия, България, Португалия и Франция. 5 души от държава – 4 младежи на възраст 18-30 години и 1 лидер без възрастово ограничение
Организатор:
KINBALL VALLADOLID


Обобщение на проекта:
Когато човек е засегнат от увреждане, той трябва да се изправи пред двойна задача:
  • Всички хора, изправени пред заплаха, страдат от силно емоционално въздействие, което позволява на човека да приеме и да се адаптира към ситуацията;
  • Второ, той трябва да се адаптира към нов начин на живот, различен от този, с който той е свикнал.
Всеки човек развива свои собствени средства, за да се справи със ситуация от този тип, средства, които се изразяват със серии от повече или по-малко полезни реакции. Поради тази причина реакциите към уврежданията, обикновено са пример за обичайния им начин за реагиране на стреса.
Също така, спорта и физическата активност могат да развият чувство за свобода за хората с увреждания и да позволят изразяване на безкрайност от емоции, които те трябва да покажат като: гняв, объркване, мъка, разочарование или чувство на неудовлетвореност към другите, както и страх или радост от изпитване на нови ситуации. Затова спортът може да бъде много полезен инструмент, достъпен за всички. Ние вярваме, че адаптираните спортове няма да достигнат значението, което заслужават, докато обществото продължава да поставя ограничения на хората с увреждания. Тези невидими граници са по-силни от физическите граници, с които се сблъскват хората с някакъв вид увреждания. Все още съществуват онези предразсъдъци, които не са от полза за никого и въпреки това силно вредят на тази група, която днес продължава да бъде голямо неизвестно, понякога маргинализирано, от срам и състрадание, което намалява тяхната свобода.

Затова в този обмен искаме да създадем разбиране в участниците, чрез практиката и изучаването на различни адаптирани спортове, практикувани от населението с увреждания, че те също имат образователна функция. Следователно, ние можем да използваме физическата активност като средство за учене, не само физически, но и психологически, като подобряваме автономността на спортистите с увреждания и улесняваме техните социални взаимоотношения. По същия начин, по който хората без увреждания в спорта намират средство за социално подпомагане, хората с увреждания намират както физически, така и за психологически ползи, чувствайки се компетентни в практиката, която изпълняват, а тя служи като повишаващ фактор за самочувствието и социалната им компетентност. По същия начин, участниците учат психологически техники, които улесняват удовлетворяването на нуждите на населението, с което работят.

Работни методи: Нашият младежки обмен ще бъде проведен чрез неформално обучение. Това означава, че обучението ще е основано на вашия опит, мотивация и нужди. По време на обмена, ще бъдат използвани неформални образователни методи и методи, които осигуряват баланса между теория и практика като презентации, групови задачи, уъркшопи, игри, ролеви игри, упражнения и т.н.
Езикът на проекта ще бъде английски.

Задачите ви по време на обмена:
  • Представяне на вашата държава и организация;
  • Информация относно ситуацията на вашата държава по основната тема;
  • Традиционни храни и напитки за междукултурната вечер;
  • Знамето на вашата ще бъде отлично допълнение.

Транспорт:
Пристигане: 12 август преди 14 часа
Заминаване: 20 август след 15 часа.
Пристигане и отпътуване само от и до летище Мадрид.
Ще бъдат възстановени пътни разходи на участниците от България в размер до 360 евро.
Полетите на участниците трябва да са до Мадрид, защото това е най-близкото летище в нашия регион. Трансфер Мадрид – Искар – Мадрид: 15 евро на човек, които се покриват от участниците поради липса на обществен транспорт и необходимост да се наеме частен микробус, който не се покрива от Националната агенция на Испания.


Пътни разходи: Настаняването, храната, както и разходите за дейности ще бъдат покрити от бюджета на проекта. Препоръчително е да имате Европейска здравна карта или да си направите медицинска застраховка за пътуване в чужбина, като тя не се покрива от бюджета на проекта. Пътните разходи ще бъдат покрити след събиране на всички пътни документи в добро състояние. Участниците трябва да използват най-евтините начини за пътуване и да представят оригинални фактури за самолетни билети, бордни карти, влакови и автобусни билети. Частни автомобили, таксита и билети първа класа няма да бъдат възстановени.

Самолетни билети, закупени без одобрението на посрещащата организация няма да бъдат възстановени.


Срок за кандидатстване: 01 юни 2019г.
Пълен информационен пакет:
https://www.dropbox.com/s/8pqcmjjamtcwhyr/INFOPACK%20to%20The%20magic%20glasses%20project.%20V.13.pdf?dl=0
Апликационна форма:
https://www.dropbox.com/s/d6g86qfpwj58chz/APP%20form%20YE%20The%20magic%20glasses%20project.%20V.12.xlsx?dl=0

Заб. Моля да изпратите попълнена апликационна форма на адрес info@bulsport.bg в посочения срок.