Кандидатствай за младежки обмен Bet For You в Испания
07.05.2019 г.
Кога:
12-20 август 2019
Къде:
Искар, Испания
Участници:
33 участници от 6 различни държави: Испания, Португалия, България, Турция, Естония и Румъния. 5 души от държава – 4 младежи на възраст 18-30 години и 1 лидер без възрастово ограничение
Организатор:
CLUB DEPORTIVO CHAÑE


Обобщение на проекта:
Този младежки обмен ще се проведе между 12 и 20 август 2019 г. в Искар, където 33 млади хора, повечето от които с по-малко възможности ще се съберат представители на Испания, Португалия, България, Турция, Естония и Румъния. Новите технологии причиниха революция през последните години и в момента сме изправени пред общество с достъп до голямо количество данни, което е увеличило цифровите си възможности по отношение на информация, комуникация, решаване на проблеми и използване на софтуер за манипулиране на съдържание. Преминахме от гледане към употреба и от това да бъдем само потребители на дигитално съдържание до потребителски-производители (prosumers). Дигиталното съдържание е проникнало бързо и решително в живота ни, подпомогнато от използването на множество видове устройства: таблети и смартфони, които са най-релевантните в потреблението им през последните години. Един от големите проблеми на патологичния хазарт, признат като болест от Световната Здравна Организация (СЗО), е липсата на външни симптоми. Веднага осъзнаваме, че някой има проблем с алкохол или наркотици, но пристрастяването към играта, видео игрите или социалните мрежи отнема много повече време, за да бъде открито. Леснотата на достъпа до заеми и микрокредити, често "маскирани" с диви интереси с малки букви, води до усложняване на ситуацията, въпреки че е възможно играта да се развива и без да са намесени парите.
Чрез този обмен ще се опитаме да направим разлика между безотговорно използване и „пристрастяващо поведение“. Тъй като отговаря на същите параметри като пристрастяване към вещества: потребителят се нуждае от все повече и повече консумация, за да получи удовлетворение, агресия при въздържание, промяна на навиците на сън и хранене, изолация и загуба на семейния, професионалния и образователния живот. Също така ще разработим пълен наръчник за техники, ресурси и динамика на превенция на пристрастяването, насочени към защита на младите хора от дигиталните пристрастявания на бъдещето.

Езикът на проекта ще бъде английски.
Работни методи: Нашият младежки обмен ще бъде проведен чрез неформално обучение. Това означава, че обучението ще е основано на вашия опит, мотивация и нужди. По време на обмена, ще бъдат използвани неформални образователни методи и методи, които осигуряват баланса между теория и практика като презентации, групови задачи, уъркшопи, игри, ролеви игри, упражнения и т.н.

Задачите ви по време на обмена:
  • Представяне на вашата държава и организация;
  • Информация относно ситуацията на вашата държава по основната тема;
  • Традиционни храни и напитки за междукултурната вечер;
  • Знамето на вашата ще бъде отлично допълнение.

Транспорт:
  • Пристигане: 12 август преди 14 часа
  • Заминаване: 20 август след 15 часа.
  • Пристигане и отпътуване само от и до летище Мадрид.
Ще бъдат възстановени пътни разходи на участниците от България в размер до 360 евро.
Полетите на участниците трябва да са до Мадрид, защото това е най-близкото летище в нашия регион. Трансфер Мадрид – Искар – Мадрид: 15 евро на човек, които се покриват от участниците поради липса на обществен транспорт и необходимост да се наеме частен микробус, който не се покрива от Националната агенция на Испания.

Пътни разходи: Настаняването, храната, както и разходите за дейности ще бъдат покрити от бюджета на проекта. Препоръчително е да имате Европейска здравна карта или да си направите медицинска застраховка за пътуване в чужбина, като тя не се покрива от бюджета на проекта. Пътните разходи ще бъдат покрити след събиране на всички пътни документи в добро състояние. Участниците трябва да използват най-евтините начини за пътуване и да представят оригинални фактури за самолетни билети, бордни карти, влакови и автобусни билети. Частни автомобили, таксита и билети първа класа няма да бъдат възстановени.

Самолетни билети, закупени без одобрението на посрещащата организация няма да бъдат възстановени.

Срок за кандидатстване: 01 юни 2019г.
Пълен информационен пакет:
https://www.dropbox.com/s/boxinzateyc5mk2/Infopack%20-%20Bet%20for%20you%20project.%20SPAIN%20V.11.pdf?dl=0
Апликационна форма:
https://www.dropbox.com/s/vtrya5kaxpbctky/APP-form-YE-Bet-for-you-project.-V13.xlsx?dl=0

Заб. Моля да изпратите попълнена апликационна форма на адрес info@bulsport.bg в посочения срок.