Кандидатствай за младежки обмен It Is Up To You
23.08.2018 г.
Кога:
от 18 до 26 октомври 2018 година
Къде:
Искар, Валядолид, Испания
Организатор:
CLUB DEPORTIVO CHAÑE
Участници:
Общо 40 участника от всички 5 държави (Уелс, България, Португалия, Франция и Испания). За България – 5 младежи на възраст от 18 до 30 години + един лидер без възрастово ограничение.


Основна информация:
Този младежки обмен ще се проведе от 18 до 26 октомври 2018 години в Искар, където 40 младежи, повечето от които с по-малко възможности, идващи от Уелс, Франция, Португалия и България, ще бъдат събрани на едно място и ще усвоят ценности на ръгбито, междукултурния диалог и здравословни навици чрез спорта. От друга страна любовта към спорта ще бъде използвана, за да ги сближи с групата, в която искаме да избегнем нейното изключване от обществото, пристрастяването към наркотици, с идеята, че ако можем да споделим хубави моменти с тях и в същото време да се запознаем с тази реалност от първа ръка, ще можем да им осигурим здравословен начин на живот и ще използваме спорта като инструмент за подкрепа срещу проблемите им. Това е колаборация и подкрепа както за треньорите, така и за играчите от отборите по ръгби, също и за работниците в Proyecto Hombre Valladolid и ARVA, които ще ни съветват и ще бъдат активна част от обмена.
Работният език ще бъде английски.

Методи на работа:
Нашият обмен ще бъде с неформално обучение. Това означава, че обучението ще се базира на вашият опит, вашата мотивация и нужди. По време на обмена, ще бъдат използвани неформални методи на обучение и методи, които подсигуряват баланса между теория и практика – презентации, работа в екип, уъркшопи, ролеви игри, упражнения и др.

Партньорски държави и организации:
Португалия - RUGBY CLUBE DE LOULÉ WALES ACOLLEGESWALES / COLEGAUCYMRU LTD; България - АРБС (АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ); Франция - COC Rugby - La couronne

Задачите ви по време на обмена:
  • Презентация за страната и организацията ви;
  • Информация относно ситуацията на основната тема в държавата ви;
  • Традиционни храни и напитки;
  • Флаг на държавата ви.

Транспорт:
  • Пристигане – Летище в Мадрид на 18 октомври (преди 14:00 часа)
  • Заминаване – Летище в Мадрид на 26 октомври (след 15:00 часа)
Ще бъдат възстановени пътни разходи на участниците от България в размер до 360 евро.
Полетите на участниците трябва да са до Мадрид, защото това е най-близкото летище в нашия регион. Трансфер Мадрид – Искар – Мадрид: 15 евро на човек, които се покриват от участниците поради липса на обществен транспорт и необходимост да се наеме частен микробус, който не се покрива от Националната агенция на Испания.

Настаняване:
RESIDENCIA DEPORTIVA DE ISCAR
Настаняване и изхранване на участниците се поемат от страна на местната организация.

Срок за кандидатстване: 31/08/2018
  • Пълен информационен пакет:
https://www.dropbox.com/s/ejf15biunix2r4a/INFOPACK%20%20project%20It%20is%20up%20to%20you%20V.2.pdf?dl=0
  • Апликационна форма:
https://www.dropbox.com/s/205x9qrcmd1kebj/APP%20form%20YE%20%20It%20is%20up%20to%20you%20project.%20V1.xlsx?dl=0
Заб. Моля да изпратите попълнена апликационна форма на адрес info@bulsport.bg в посочения срок.