Новини

АРБС ВЗЕ УЧАСТИЕ В ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА EUSPORTLAB В МИЛАНО
10.12.2021 г.
На 10 декември в Милано 20 организации се събраха за първото издание на събитие, посветено на споделянето, дизайна и творчеството. В срещата участваха партньори от Италия, България, Хърватия, Полша, Испания, Швеция, Белгия, Холандия, Чехия, Словакия, Австрия, Литва, Босна и Херцеговина, Турция, Румъния. Събитието се проведе в спортен център PlayMore и бе съобразено с всички необходими мерки за COVID-19. Дейностите продължиха цял ден и участниците посветиха времето си, за да работят по проектирането на новите партньорства за сътрудничество в областта на спорта. Една от целите на тази декемврийска среща беше да се създаде чернова на нови проекти и да се укрепи или формира нова мрежа. Направено бе представяне на организациите и всички се опознаха в много приятелска, уютна и, разбира се, Коледна атмосфера.

Това, над което се наблегна при създаването на бъдещи проекти, бе добра вътрешна комуникация, планиране на проектните дейности на базата на капацитет, стриктни работни пакети, ясно описание на всяка стъпка от всяка дейност във всеки работен пакет. Участниците също искаха да посочат някои грешки, които могат да бъдат направени в бъдеще, като небалансирани задачи/разпределение на работата, да не се обсъжда вътрешното разделение на бюджета и риска от изключване от пълното управление на проекта.

Първо, имаше официално откриване на събитието, последвано от сесия за опознаване, която беше чудесна възможност за всички да се срещнат помежду си и да се запознаят със съответните области на работа и опит. След това последва малка пауза за формиране на контакти и след това започна семинар посветен на това как да се проектират и пишат ефективни предложения за спортни проекти в ЕС. Разбира се, участниците имаха възможност да се насладят на лек обяд и бяха сформирани работни групи по проектните предложения. По-късно, всеки имаше възможност да покаже своите презентации. Събитието завърши с прекрасна финална дейност и вкусна вечеря.