ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

Проект: MiSport

30.09.2021
В периода 28.09.-30.09.2021 в град Неапол, Италия се проведе международна среща по проект MiSport. През първия работен ден консорциумът обсъди селектираните добри практики с цел приобщаване на бежанци във всяка една от партньорските държави. Вторият ден от срещата стартира с международна конференция по темата, в която взеха участие местни заинтересовани страни, които запознаха участниците по проекта с бежанската ситуация на местно ниво и начините за справяне и приобщаване на бежанци. Работният ден продължи с гостуване на тренировка на отбор Наполи Юнайтед, където редом с местни младежи тренират и бежанци. Техен старши треньор е синът на легендата Диего Армандо Марадона - Диего Армандо Марадона Синагра.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
29.01.2020
На 29.01.2020 година в град Брюксел, Белгия се проведе първа среща по проект MiSport, в която от името на Асоциация за развитие на българския спорт (партньор по проекта от България) взе участие Калинка Гударовска – член на УС на организацията.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.01.2020
Проектът ”MiSport – приобщаване на мигранти чрез спорт” представлява инициатива, реализирана на практика от общи нужди на всички участващи страни - Франция, България, Италия, Гърция и Румъния. Има няколко източника и причини за мигрантския феномен, на който чрез целите и дейностите на този проект се стремим да предложим решения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ