Проект: MiSport

11.12.2021
В периода 07.12.- 11.12.2021г. на о-в Реюнион, Франция се проведе финална среща по проект ”MiSport – приобщаване на мигранти чрез спорт“, на която бяха обсъдени резултатите от проведените активности по проекта. Партньорите се срещнаха също така с местни заинтересовани страни, с цел запознаване с постигнатите резултати и посетиха спортно училище, което има много добър опит в работата с мигранти.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
08.11.2021
В периода 07-08.11.2021 в град Солун, Гърция се проведе международна среща по проект MiSport. По време на срещата, партньорите обсъдиха реализираните до момента дейности за приобщаване на бежанци чрез спорт във всяка една от партньорските държави и планираните бъдещи дейности. В срещата от страна на Асоциация за развитие на българския спорт, партньор по проекта от България, взеха участие Велина Тонева и Елена Димитрова.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.09.2021
В периода 28.09.-30.09.2021 в град Неапол, Италия се проведе международна среща по проект MiSport. През първия работен ден консорциумът обсъди селектираните добри практики с цел приобщаване на бежанци във всяка една от партньорските държави. Вторият ден от срещата стартира с международна конференция по темата, в която взеха участие местни заинтересовани страни, които запознаха участниците по проекта с бежанската ситуация на местно ниво и начините за справяне и приобщаване на бежанци. Работният ден продължи с гостуване на тренировка на отбор Наполи Юнайтед, където редом с местни младежи тренират и бежанци. Техен старши треньор е синът на легендата Диего Армандо Марадона - Диего Армандо Марадона Синагра.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
29.01.2020
На 29.01.2020 година в град Брюксел, Белгия се проведе първа среща по проект MiSport, в която от името на Асоциация за развитие на българския спорт (партньор по проекта от България) взе участие Калинка Гударовска – член на УС на организацията.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.01.2020
Проектът ”MiSport – приобщаване на мигранти чрез спорт” представлява инициатива, реализирана на практика от общи нужди на всички участващи страни - Франция, България, Италия, Гърция и Румъния. Има няколко източника и причини за мигрантския феномен, на който чрез целите и дейностите на този проект се стремим да предложим решения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ