ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

Проект: Eco Friendly Sport

СЪБИТИЕ ПО ПРОЕКТ ECO FRIENDLY SPORT
25.08.2021 г.
На 14 август 2021 година в Германски манастир Св. Иван Рилски, Асоциация за развитие на българския спорт проведе обучение по проект „Eco friendly sport“, организирано в партньорство с ръководството на манастира, Неделно училище към храм „Рождество Христово“ град София и Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА).

В събитието взеха участие над 30 деца и младежи, които се включиха в образователни и спортни дейности, фокусирани върху различните аспекти на цялостния здравословен начин на живот (спорт, физическа активност и здравословно хранене) и имаха възможност, чрез различни спортни дейности да се насладят на ползотворен и изпълнен с много щастливи моменти ден, прекаран в планината изучавайки живота сред природата – различната флора и фауна, събиране на билки и наблюдение на гнезда на пойни птици.

Инициативата се проведе в рамките на проект „Eco friendly sport”, който има за цел да даде възможност на младите хора да бъдат информирани и квалифицирани по теми за устойчивост и опазване на природата, за да бъдат активни граждани, промотиращи тези проблеми в своя живот чрез създаване на ценни взаимодействия със спортния сектор. Дейностите имат за цел да канализират енергията на младите хора за популяризиране на концепцията за спорт, екология, благополучие и подобряваща здравето физическа активност. Целта на проекта е да насърчава спорта и физическата активност, които не само допринасят за по-добро здраве, но имат и положително въздействие върху околната среда (2 в 1).

Проект „Eco friendly sport” е съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския Съюз.