Проект: Eco Friendly Sport

ECO FRIENDLY SPORT СЪБИТИЕ В КЛИСУРСКИ МАНАСТИР СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ
05.07.2021 г.
На 05.07.2021 г. в Клисурски манастир „Св. Св. Кирил и Методий“, се проведе „Eco friendly sport” събитие, организирано в партньорство с ръководството на манастира Игумения Майка Таисия, Архимандрит Антим, Неделно училище към храм „Рождество Христово“ жк. Младост 3, София, Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт. Бяха проведени две от разработените по време на проекта събития: Greenhouse effect workshop и Water bottle session. Бяха проведени беседи по темите с децата, а описаните дейности адаптирани за голяма група деца.

В събитието взеха участие над 70 деца от Северозапада, които се включиха в образователни и спортни дейности, с цел изграждане в тях умения за работа в екип, осведоменост относно ползите от физическата активност и грижа за околната среда.

Инициативата се проведе в рамките на проект „Eco friendly sport”, който има за цел да даде възможност на младите хора да бъдат информирани и квалифицирани по теми за устойчивост и опазване на природата, за да бъдат активни граждани, промотиращи тези проблеми в своя живот чрез създаване на ценни взаимодействия със спортния сектор. Дейностите имат за цел да канализират енергията на младите хора за популяризиране на концепцията за спорт, екология, благополучие и подобряваща здравето физическа активност. Целта на проекта е да насърчава спорта и физическата активност, които не само допринасят за по-добро здраве, но имат и положително въздействие върху околната среда (2 в 1).

Проект „Eco friendly sport” е съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския Съюз.