ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

Проект: DU MOTION

Четвъртата работна среща по проект Motion се проведе в Турция
06.07.2021 г.
Представители от седем държави се събраха на международна среща по европейския проект "Du Motion", който има за цел да обучи доброволци в организирането на национални и международни спортни състезания. Те проведоха четвъртата си транснационална работна среща на 5 и 6 юли в турския град Сакария, с домакин Kargenc Club.

Темата на срещата беше анализ на обученията, планирани за провеждане от организации от Белгия, България, Италия, Полша, Швеция, Турция и Хърватия в родните им страни. Заради пандемията COVID-19, АРБС се присъедини на срещата онлайн.

Чрез тези обучения доброволците ще се запознаят с всички аспекти на организирането на големи спортни събития, логистично обслужване, управление на събития и организацията на състезания и най-актуалната тема, касаеща въздействието на COVID-19 върху спортни събития.

Всички партньори се съгласиха с оценката на подходящия формат на доброволческо образование и устойчивостта на целия проект. Те също одобриха “Наръчникът”, разработен от партньорите на проекта, който е чудесно средство за обучение на доброволци, но също и на спортни клубове и организации, нетърпеливи да обучат свойте бъдещи доброволци.

Доброволци, които са се преминали през обучителната програма като част от проекта "Du Motion" трябва да се включат като доброволци на поне едно национално и едно международно състезание до края на годината. Най-добрите сред тях ще станат посланици на Проекта на своите страни на Финалното събитие през април 2022 в Дубровник. Детайлите за Финалното събитие ще бъдат дискутирани от партньорите на проекта на следващата работна среща, насрочена за януари 2022 в Италия.


www.du-motion.com/EPS
www.facebook.com/dumotionEPS
www.instagram.com/dumotioneps