ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

Проект: Back2Track

#BeActive уикенд се проведе в Копривщица
13.09.2020 г.
В периода 11-13 септември 2020, в Копривщица се проведе #BeActive уикенд – Училищен парк фест „Дишам свободно“, организиран от Асоциация на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ /АББА/, Асоциация за развитие на българския спорт /АРБС/, Независима театрална компания "Празното пространство" и Неделно училище при храм "Рождество Христово"- София, със съдействието на Борис Подгорски, общински съветник и Община Копривщица.

В двора на старото училище в Копривщица децата на града имаха възможност да се включват в спортни игри и образователни работилници, които имаха за цел укрепване на физическото, психологическото и емоционално здраве на децата.
Работилница за физическа активност и белодробно здраве включи щафетни и традиционни игри на открито за деца от 5г. до 12г и младежи от 13г. до 19г., които се проведоха в рамките на проект #Back2Track, който има за цел включване на физически неактивни деца и младежи в спортни активности, а в музикално-театралната работилница за деца от 4 г. до 14г. се включи актрисата Надежда Панайотова, дала своя глас на едни от най-любимите анимационни герои на Уолт Дисни на български език (Елза от Замръзналото кралство, Маринет от Калинката и Черния котарак, Рапунцел от Рапунцел и разбойника). Проведе се и поход в рамките на проект Hike Together, по време на който участниците в прехода се насладиха на приказната природа около града.

Децата се включиха и в детската благотворителна инициатива „Спаси икона“ на Неделното училище при храм „Рождество Христово“ с Велина Андонова, магистър по богословие. Представена беше книжката „Дишам свободно“, издадена съвместно от АББА и АРБС.