Проект: SafeSPORTevent

24.09.2022
На 24 септември 2022, в рамките на #BeActive Спортно селище на спортове на открито и #BeActive Нощ на спорта, които се проведоха пред Национален дворец на културата, Асоциация за развитие на българския спорт представи пред гражданите на столицата и любителите на спорта текущи дейности и инициативи на организацията. В спортното селище над 25 федерации и клубове представиха дейността си чрез демонстрации и информационни материали, а в рамките на Нощта на спорта се проведе с програма на сцена с демонстрации на спортни федерации и клубове. Европейска седмица на спорта #BeActive се организира за осма поредна година от Министерство на младежта и спорта. Между 23 и 30 септември всички желаещи ще имат възможността да станат част от най-големия спортен празник в Европа за любители на спорта и физическата активност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.06.2022
В периода 16-19 юни 2022г. в Сараево, Босна и Херцеговина се проведе среща за обмяна на опит по проект #SafeSPORTevent, която събра партньорите от Босна и Херцеговина, България, Гърция и Турция, за да финализират проектните резултати. По време на мобилността, консорциумът проведе и ползотворни срещи с местните заинтересовани страни от Босненски Олимпийски Комитет, агенция по сигурност SWORD и практическо посещение на Европейско първенство по баскетбол на колички, провеждащо се в града. По време на срещите бяха тествани създадените в рамките на проекта протоколи за сигурност и бе обсъдено потенциалното развитие на взаимното сътрудничество по темата в бъдеще. В срещите от страна на България взеха участие представители на Асоциация за развитие на българския спорт и Софийски форум за сигурност – партньори в инициативата.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
29.03.2022
Проект #SafeSPORTevent идва в много предизвикателни времена за Европа и света, когато безопасността и сигурността имат много голямо значение, а спортният сектор не е изключение. #SafeSPORTevent е инициатива, съ-финансирана по програма Еразъм+, която има за цел да защити спортистите, служителите и феновете, участващи в спортни събития, от рискове за здравето и безопасността, чрез подобряване на условията им за тренировки и състезания и особено по време на форсмажорни заплахи за сигурността, които трябва да се управляват от специфични протоколи за сигурност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
14.11.2021
В периода 11–14 ноември 2021 г. в Сакаря, Турция се проведе междинна среща по проект #SafeSPORTevent, която събра партньорите от Босна и Херцеговина, България, Гърция и Турция, за да оценят напредъка на проекта до момента и да планират заедно бъдещите действия. По време на мобилността, консорциумът проведе и ползотворни срещи с местните заинтересовани страни от спортния отдел на община Сакаря, Провинциалната дирекция за младежта и спорта и Спортния отдел на Университета за приложни науки в Сакаря. По време на срещите бяха обсъдени идеи и добри практики от областта на безопасността и сигурността в спорта и бе обсъдено потенциалното развитие на взаимното сътрудничество по темата в бъдеще. В срещите от страна на България взеха участие Йоанна Дочевска и Сюлейман Сюлейман (АРБС) и Йордан Божилов (Софийски форум за сигурност).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
26.08.2021
В периода 21-24 август 2021 г. в София, България, се проведе международно обучение #SafeSPORTevent, което позволи на участниците (спортни мениджъри, администратори и доброволци) активно да допринесат към собственото си лично и професионално развитие чрез образователни дейности и формат за обмен на идеи и добри практики. Срещата гарантира както придобиване на практически умения и знания на участващите спортни мениджъри, администратори и доброволци, така и уникален опит за сътрудничество на международно ниво, целящо да разреши общите предизвикателства в областта на безопасността и сигурността по време на спортни събития.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
06.07.2021
- КОГА: 21.08.2021 – 24.08.2021 - КЪДЕ: София, България
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.06.2021
В периода 18/06 – 22/06/2021 г. във ВУСБ Несебър, при пълно спазване на всички противоепидемични мерки, се проведе лагер за водни спортове, на който присъстваха младежи с интелектуални затруднения, а дейностите бяха ръководени от преподаватели от четирите сектора на Катедра „Водни спортове“ в НСА „Васил Левски“.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.05.2021
На 21 май 2021 г. се проведе онлайн среща на консорциума по проект #SafeSPORTevent, която събра партньорите по проекта от България, Турция, Босна и Херцеговина и Гърция. По време на срещата партньорите обсъдиха датите за международен обучителен курс в София и взеха решение той да се проведе в периода 21.08.2021 – 24.08.2021 г.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
01.04.2021
Проект #SafeSPORTevent идва в много предизвикателни времена за Европа и света, когато основната цел на Европейската Комисия е осигуряването на безопасността на всички участници в Еразъм+ и Европейския Корпус за солидарност, както и на тези в чужбина – защита от всякакви предизвикателства, които могат да възникнат в бъдеще. Основната цел на проект #SafeSPORTevent е да защити спортистите, особено най-младите, от рискове за здравето и безопасността, чрез подобряване на условията им за тренировки и състезания и особено по време на форсмажорни заплахи за сигурността, които трябва да се управляват от специфични протоколи за сигурност, които до този момент на развитие не съществуват в спортния сектор. Проектът ще предостави мобилност за доброволци, треньори, мениджъри и персонал на неправителствени спортни организации, с образователна цел и ще обогати техните умения и знания за реакция в извънредни ситуации за безопасност и сигурност. Настоящото изследване има за цел да анализира нивото на безопасност и сигурност в спортния сектор. Събраните данни ще бъдат обобщени от екипа на проекта и ще бъдат взети предвид при планирането на обучителните дейности по проект #SafeSPORTevent.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
16.02.2021
На 16 февруари 2021 г. партньорите на проект #SafeSPORTevent проведоха онлайн среща, за да обсъдят проектните дейности, администриране, изпълнение и отчитане на проект #SafeSPORTevent, както и възможностите за изпълнение на дейности с оглед на пандемията COVID-19.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
12.02.2021
На 12 февруари 2021 се проведе онлайн среща между координаторите на стартиращи през 2021 проекти, съ-финансирани по програма Еразъм+ спорт и представители на Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура (EACEA), която управлява финансирането на Съюза за образование, култура, аудиовизия, спорт, гражданство и доброволческа дейност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.02.2021
На 09 февруари 2021 се проведе онлайн среща между координаторите на стартиращи през 2021 проекти, съ-финансирани по програма Еразъм+ спорт и представители на Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура (EACEA), която управлява финансирането на Съюза за образование, култура, аудиовизия, спорт, гражданство и доброволческа дейност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
29.10.2020
Проект #SafeSPORTevent идва в много предизвикателни времена за Европа и света, когато основната цел на Европейската Комисия е осигуряването на безопасността на всички участници в Еразъм+ и Европейския Корпус за солидарност, както и на тези, които преминават извън тези рамки – защита от всякакви предизвикателства, които могат да възникнат в бъдеще. Тъй като Европейската Комисия работи усилено, за да помогне в борбата с извънредни ситуации в областта на биосигурността като #COVID19, настоящият проект ще предостави практически сценарии и инструменти за спортни организации, чрез които да се осигурят протоколи за безопасност и сигурност, разработени със и за спортни организации, които могат да обезпечат правилни реакции на спортните мениджъри, организатори и доброволци в случай на извънредна ситуация. В инициативата ще вземат участие две български огранизации: Асоциация за развитие на българския спорт (координатор на проекта) и Софийски Форум за Сигурност, а в партньорството са включени и организации от Босна и Херцеговина, Гърция и Турция.
ВИЖ ПОВЕЧЕ