АРБС взе участие във Фамилатлон 2020
03.07.2020 г.
На 03 юли 2020, Асоциация за развитие на българския спорт се включи във Фамилатлон 2020 с онлайн сесия Изправителна гимнастика за деца и родители, проведена от Class 4 Your Back - Гимнастика за правилна стойка с Ива (https://www.facebook.com/Class4YourBack/), в рамките на Фамилатлон Онлайн.


По време на сесията беше представен проект Спортна Дипломатическа Академия, който е наследство на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, което се проведе в първата половина на 2018 г и е съсредоточен върху сътрудничеството със Западните Балкани като логично продължение на всички изпълнени по приоритета на #EU2018BG дейности: перспективата на ЕС и свързаността на Западните Балкани, позовавайки се на „Софийската декларация“ и на Приоритетния Дневен ред от София за ЕС и Западните Балкани. Европейският съюз и Западните Балкани трябва да продължат да инвестират в усилия за укрепване на сътрудничеството и обмена на добри практики, фокусирани върху демокрацията, сигурността и основните човешки права. Спортна дипломатическа академия осигурява образователната мобилност на треньори и други служители на спортни организации (вкл.доброволци), свързани с професионалния и масовия спорт. Четирите модула за мобилност, които ще се проведат във всяка една от партньорските държави (България, Босна и Херцеговина, Хърватска, Италия), ще подобри уменията и компетенциите на общо 80 спортни специалисти, както и тяхната квалификация, чрез мобилност с учебна цел. Учебната мобилност е планирана като инвестиция в човешкия капитал и принос за изграждането на капацитет на различни спортни организации, с ясен фокус върху изграждането на мрежа от добре обучени спортни дипломати, като дейностите са съ-финансирани по пилотна програма на Европейския съюз.
През последните 11 години ФАМИЛАТЛОН посреща хиляди деца и родители под слънцето на Южния парк в София. Новите реалности създават нови възможности – за пръв път този семеен празник ще се проведе онлайн и ще даде шанс малки и големи от цялата страна да се включат.

Програмата на онлайн събитието включваше над 30 участника:
♦ спортни клубове
♦ детски приложни работилници
♦ семейни организации

В рамките на 9 дни организаторите бяха подготвили и:
♦ онлайн открити уроци
♦ дискусии на интересни теми с възможност да задаваш въпроси

ФАМИЛАТЛОН отбелязва Международния ден на семейството. За вълнуващия празник се погрижиха едни от най-големите организации и клубове в България, посветени на добрия живот на децата.

Повече от десетилетие ФАМИЛАТЛОН превръща един пролетен ден в празник за родителите, които искат да споделят повече моменти със своите деца. Не е важно какво занимание ще изберем, а как ще използваме това време – да си позволим да бъдем отново малки и да се впуснем в щури игри е най-добрата формула за качествено прекарано време с нашите деца!

ФАМИЛАТЛОН се организира от Асоциация Родители/ Association Roditeli в партньорство с Академия за Родители.