АРБС взе участие в Tool Fair X - Унгария
13.12.2015 г.
В периода 8-12 декември 2015 в Будапеща, Унгария се проведе ежегодният семинар - обучение „Tool Fair X”, в който взе участие представител на „Асоциация за развитие на българския спорт” - Ивайло Здравков, член на УС на Асоциацията. В 10-то му издание беше представена концепция, добре позната при работата с младите хора, предлагаща вълнуващо съчетание между "лаборатория" и "пазар", съпътствани от опит за внедряване на нови инструменти за обучение.

„За тези, които са готови да преминат над линията на своето въображение, нямат граници на мисълта и имат нагласа, желание и мотивация за учене, животът може да предложи само и единствено приятни изненади„ – това беше мотото на организаторите. Участието в „Tool Fair X” предложи нови възможности за създаване на образователни и експериментални пътеки, възможност за споделяне на обучителни инструменти в международна мрежа, както и участие в работни срещи с с обучители и преподаватели от формалното и неформално обучение от 37 държави от 3 континента. „Tool Fair X” има за цел да осигури не само пространство за размисъл върху обучителни инструменти и методологии, но и да даде и получи обратна връзка за да проправи пътя за тяхното внедряване и по-нататъшно развитие.

По време на семинара, участниците обсъдиха подробно ползите от неформалното обучение за изграждането на ключови компетенции в една динамично развиваща и вечно търсеща нови предизвикателства съвременна Европа. Участници от всички държави останаха изключително доволни от практическите умения и новите знания, които научиха по време на практическите упражнения, както и от иновативните методологии и системи за тяхната реализация. Екипът, осъществил „Tool Fair X” остана изключително доволен от концептуално новата методология ETS /Обучение чрез спорт/ представен от АРБС и получи покана за представяне и в следващите събития, които предстои да се проведат.